A (majdnem teljesen) GERSON típusú „rákdiétám” leírása

A legkönnyebben megvalósítható a hagyományos zöldségleveshez hasonló, de jelentősen gazdagabb HIPPOKRATESZ -leves.Eredeti receptje szerint tartalmaz:
1 közepes nagyságú zellergumó – ha nincs akkor 3-4 zellerszár
1 közepes nagyságú petrezselyemgyökér
2 szál kisebb, vagy egy nagyobb póréhagyma (ha nincs, 2 kisebb vöröshagyma)
2 közepes nagyságú vöröshagyma
fokhagyma - izlés szerint,főzés helyett nyersen kipréselve is betehetjük a kész, forró levesbe
kevés petrezselyemzöld
kb. 75 dkg paradicsom (lehet több is)
kb fél kg burgonya
Ehhez a felsoroláshoz a saját ötleteinket is alkalmilag belevariáljuk.
Kelbimbó, kelkáposzta, brokkoli, karfiol, sárgarépa.Nem mindig az összes, hanem ami éppen van itthon.
Elkészítése. Az alaposan megtisztított zöldségeket felszeleteljük, vagy kockákra vágjuk.
(A mi változatunkban a kockázás a szimpatikus.) Egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, felforraljuk, majd lassú tűzön, alacsony hőfokon főzzük 1-5, 2 óráig, amíg az összes zöldség megpuhul.
Eredeti utasítás értelmében az elkészült matériát át kell passzírozni, de ezt én elhagytam és helyette az alapos, lassú rágást választottam. Valószínű, hogy a VALÓDI RÁKBETEGEKNEK a passzírozás általam ismeretlen okból lényeges, ebben mindenki egyénileg dönt.
Az összetevők magas rosttartalma következtében az emésztőszervrendszer tökéletesen működik.
Ha a népbetegség szintjére emelkedett aranyér és amit a kívülről nem látható, de a halálozási statisztika szerint dobogós vastag és végbélrákok a hazai népességben végbevisznek, ezzel az étrenddel jelentősen lehetne csökkenteni !!!!

Kedves barátom/látogatóm! 
A bejegyzés átköltözött a www.denesotto.hu honlapra, amit lassan-lassan fel fogok tölteni minden olyan eddigi és újabb blogbejegyzéssel, amit egy sokkal rendezettebb és áttekinthetőbb felületen láthatnak T. olvasóim. Köszönöm, ha továbbra is aktív kapcsolatban maradunk! Köszönettel fogadok kritikákat,véleményeket,segítséget! 

Szeretettel üdvözli: Dénes Ottó 

Címkék: