10....útra kelt és elment Careftába. Amikor a város kapujához ért, épp ott volt egy özvegyasszony - rőzsét szedegetett. Megszólította és azt mondta neki: "Hozz nekem egy kis vizet korsóban, hadd igyam!" 11Amikor elment hozni, utána szólt: "Hozz egy harapás kenyeret is!" 12Azt felelte: "Amint igaz, hogy a te Istened él: nincs sütve semmim, csak egy marék lisztem van a szakajtóban, meg egy kis olajam a korsóban. Épp azon vagyok, hogy rőzsét szedjek, aztán megyek és elkészítem magamnak és fiamnak. Megesszük, aztán meghalunk." 13Illés azonban így válaszolt neki. "Ne félj! Menj, s tedd, amit mondtál; csak előbb csinálj belőle egy kis lángost, aztán hozd ki nekem; magadnak és fiadnak csak utána készíts. 14Mert azt mondja az Úr, Izrael Istene: A szakajtó ne ürüljön ki, a korsó ne apadjon el addig, amíg az Úr esőt nem hullat a földre." 15Elment hát és úgy tett, amint Illés mondta. S volt mit ennie, neki is, fiának is. 16A szakajtó nem ürült ki, és a korsó nem apadt ki az Úr szava szerint, amelyet Illés által hallatott.
Most tehát a mai kor lehetőségei szerint készítsünk "egy kis lángost..." Ez élesztő nélküli lepény. A technikája részletesen olvasható alább.
Az egészségért tenni valamit nem nehéz.Elsőként a célokat lássuk világosan ! Egyik embernek a túlsúly mérséklése, a másiknak - vagy akár többeknek is - a székrekedés leküzdése. A rákbetegségeknél, vagy a Candida esetében is az élesztő nélküli kenyeret ajánlják. Szóval a felhasználók sora végtelen lehet. A szerző - Ripszám János - alapos és precíz ember, régóta vagyunk jóbaráti kapcsolatban, elsőként, ezzel a kenyérrel a Szenna teát és a Guttalax tablettát tudta elfelejteni.
A filozófiai tölteteket hordozó üldögéléseknél,amiket a lakás legkisebb helyiségében élünk meg, - gondoljunk Auguste Rodin:A GONDOLKODÓ szobrára - elengedhetetlenül szükséges a laza, lehetőleg könnyedén eltávozó salakanyagtól való megszabadulás. Ebben egyetérthetünk!!
Ez a lepénykenyér -többek között - erre is kiválóan alkalmas !! A garanciát erre a ZABKORPA csodatévő hatásai adják.
A képeken sorba,- rendbe szedve, az egyes munkafázisokon végighaladva követhető a készítés módja.
1. kép: Az alapanyagokat összekészítjük
A tasakban finomszemcsés zabkorpa, tönkölybúzaliszt, lenmagliszt keveréke van. (Gyártó: NATURA Reformélelmiszer E.C. Pécs.) A Termék neve NATUROST. Kapható a Bio,- Reform,- Natura boltokban, vagy Budapesten a Herbaházban, a Mediline Nagykereskedésben, a Zöld Forrásban... stb.
Az alapanyagot másból is összeállíthatjuk, például zabkorpa, zabliszt, vagy hajdinaliszt, vagy egyéb minél teljesebb őrlésű lisztek is megfelelnek.
A lisztkeverék mellett a víz, étolaj (mi az olívaolajat használjuk), a nagyon kevés só, valamint a keverőtál és a keverőlapát várja a parancsot a bevetésre.
2. kép: A tálban elfoglalja helyét a lisztkeverék. (500 gramm)
3. kép: A lisztbe tesszük az olajat. (100 gramm)
A víz is megérkezik.(kb 3 dl)
Az alkotórészek összekeverednek.A keverőkanál alaposan megdolgozza.
:
A kis dunsztosüveg, mint "sodrófa". Kb 5 mm vastagra hengereli a tésztát.
A "lapító" anyagok, amint várják a kisütés eseményét.Előzőleg azonban a római városokra jellemzően szép derékszögű utcákat képezünk, hogy könnyen törhető legyen a lepénykenyér.
A vonalkázás, az "utcák".
13. kép: A végeredmény, amint elhagyja a sütőt, ahol légkeveréssel (Déneséknél 180 fokon és 15 percig) tartózkodott.Ez az adat azonban az alkotó (Ripszám János) műhelyében 200 fok és 20 perc volt. Ki-ki kísérletezze ki.) Az első kudarc megadja a paramétereket. Ha túlsül, ropogós lesz. Lehetőleg a színe közepes barna, inkább sötétszürke legyen.
Amint a szervezet észleli a zabot, (alkotóművészünk szerint "ezek a lovak tudnak valamit..." ) azonnal új és soha nem tapasztalt jelenségek költöznek be szerény hajlékainkba. Például az előzőleg hosszasan ismertetett diétám hatásai, a könnyen elengedett 8 kg súlyfeleslegem, a jó alvás, mit ne mondjak még... ?? Olvassák el az ételreformer kb négy-öt hétre visszamenőlegesen kikisérletezett, önsanyargatás nélküli eredményeit.
(Ripszám János-Dénes Ottó)
Címkék: Ezékiel