Számít-e Orbánéknak, mit mondanak külföldön?

2010. december 29., szerda, 16:46
Szerző: hvg.hu


A rendszerváltás óta nem írtak ennyit külföldi lapokban Magyarországról, mint a médiatörvény elfogadását követő egy hétben. De vajon milyen következménye lehet ennek a Fidesz számára? Erről kérdeztük Nagy Attila Tibort, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársát.
„Az Orbán-kormányról kialakult külföldi kép egyszerűen lesújtó, amelyben a magyar kormány a demokráciát semmibe vevő, az európai értékeket sutba dobó, agresszív félként jelenik meg, amire a sajtószabadságot súlyosan korlátozó médiatörvény a legújabb bizonyíték” – mondta az elemző. Nagy Attila Tibor szerint a törvény elfogadásának időzítése nem is sikerülhetett volna rosszabbul: azért van ugyanis ekkora külföldi érdeklődés irántunk, mert január 1-jétől veszi át Magyarország az Európai Unió soros, fél évig tartó elnökségét, a törvényt pedig december 21-én fogadta el az Országgyűlés.
A teljes cikk ITT olvasható
Csak egy megjegyzés: lehet, hogy a kormánynak – vagy vezetőinek – nem számít a külföldi vélemény, elvégre végső soron “Az unión kívül is van élet….” , azonban én, mint magánember igenis annak tudnék nagyon örülni, ha nem gúny nyilak repülnének felénk, felsőbbséges és lenéző nyilatkozatok a már működő demokráciáktól, hanem egy kicsinyke, de most nagy lehetőség küszöbére érkezett ország iránti pozitív kíváncsiság, az UNIÓS elnökség kapcsán. (Dénes Ottó)

Címkék: