Vegetáriánus receptek (egyszerű ételek a múlt századból)

Jelentős irodalma volt a múlt század első évtizedeiben a növényi alapú táplálkozásnak.Archívumomnak közérdeklődésre számot tartó  köteteiből közzéteszek részleteket. Elsőként Dr Rajczi Rezső által összeírt receptekből néhányat. Ha átnézzük, biztosan találunk sokat, ami ma is ragyogóan beilleszthető étrendünkbe. (D.O.)
Azt hiszem, hogy a vegetáriusok azzal a szabállyal, hogy ke­veset és egyszerű ételeket kell ennünk, többet használtak, mint összes erkölcstanaink együttvéve... Az emberiség jövendő nevelői kétségkívül szigorúbb étkezési rendet fognak előírni."
Nietzsche
Ha valaki a szokásos életmód mellett megbetegszik, mindenki vigasztalja, hogy nemsokára jobban lesz. De ha vegetárius beteg (ami szerencsére ritka dolog), mindenki biztosítja arról, hogy nemsokára meg fog halni, hogy ezt megmondták neki előre, s hogy így is van rendjén. Könyörögnek neki, hogy legalább kis húslevest egyék, hogy a reggelt megérje! Borzasztó eseteket mesél­nek neki, az övéhez hasonlókat, mik kínos halálra vezettek. S ha fogvacogva kérdezősködik, hogy az áldozatok nem megrögzött húsevők voltak-e, azt felelik, hogy kímélnie kell magát s nem szabad beszélnie."
G. B. Shaw
A természetes életmód mint az egészség forrása.

Kedves barátom/látogatóm! 
A bejegyzés átköltözött a www.denesotto.hu honlapra, amit lassan-lassan fel fogok tölteni minden olyan eddigi és újabb blogbejegyzéssel, amit egy sokkal rendezettebb és áttekinthetőbb felületen láthatnak T. olvasóim. Köszönöm, ha továbbra is aktív kapcsolatban maradunk! Köszönettel fogadok kritikákat,véleményeket,segítséget! 

Szeretettel üdvözli: Dénes Ottó 

Címkék: