PETÍCIÓ A gyógynövényeket BETILTÓ EU szabályozás ELLEN

Izgalmas téma, amit egész jelenlegi pályafutásom ideje alatt – tehát 1987-88 óta – egyfolytában megéltem. Az “egészségünket védő” törvényeket azok hozzák, akik a nagyhatalmú gyógyszerlobbi és kapcsolatos szervei –tehát a háttéripar, a beszállítók, a különböző haszonélvezők – nyomására cselekszenek. Ez nem jelent kevesebbet, mint minden olyan eljárás, termék, élelmiszer, - például a gyógynövények is ide sorolhatók – fogyasztásának, forgalmazásának a korlátozását, amikkel a gyógyszerfogyasztás csökkenthető lenne. A következő sorokat  ez a fenyegetés generálta. Gyújtózsinórként egy levél szolgált, amit alább olvashatnak. (Dénes Ottó)
2011/1/31 Dénes Ottó <otto@denesotto.hu> Mérget termel_Génmanipuláció_No Comment
Kedves Barátom!
Az alábbi levelet egy megbízható embertől kaptam, azonban az angol szöveget nem értem és kicsit óvatos vagyok a továbbítással, bármennyire is hihetően hangzik. Kérlek, hogy fusd át és, ha legalább a lényegét értve javaslod, én továbbítom széles körben és a blogomban is. Nagyon köszönöm. Ottó
-------- Eredeti üzenet --------
Kedves Ottó Bátyám!
Csatoltam az érintett EU-direktívákat angolul és magyarul is. Amiről esetünkben szó van, az a 2004/24. A legvégén olvasható, hogy 7 év türelmi időt szabtak ki a jogalkotók, amely valóban most jár le.
Ez a direktíva több helyen hivatkozik a 2001/83-ra, amelyben módosításokat indukál. Ez lényegében a gyógyszerek vizsgálatára és törzskönyvezésére vonatkozó eléggé terjedelmes jogszabály.
Beleolvasva a 2004/24-be, azt hiszem, hogy jogos a tiltakozás. A legszebb az benne, hogy eléggé agyafúrt módon a megfogalmazások olyan színben akarnak feltűnni, mintha egyetlen céljuk az lenne, hogy mindent sokkal egyszerűbbé tegyenek a gyógynövény-forgalmazók számára, megértve, hogy a hagyományok tisztelete mily fontos. Amint olvastam, nekem is könnybe lábadt a szemem, miközben a fogalmazók szeméből kibuggyanó könnyeket láttam magam előtt, akik révetegen azt sóhajtozták, hogy de azért a szegény polgárok biztonsága,az nagyon fontos ám, nehogy a fűzfakéreg-teától halomra haljanak, egyenek inkább csak Aspirint, az legalább lassan, biztosan, de kíméletlenül öl.
Tehát szerintem jogos és fontos a tiltakozás, de olvass bele, aztán majd meglátod, hogy egyformán értelmezzük-e a dolgot.
Ha bármiben a segítségedre lehetek, csak szólj.
Üdv
 
Tárgy:
FW: PETÍCIÓ A gyógynövényeket BETILTÓ EU szabályozás ELLEN _ KÉREM ÍRJÁK ALÁ

Dátum:
Sun, 30 Jan 2011 14:32:24 +0100
Tisztelt Hölgyem illetve Uram!
Amint látja a címlistából most egy olyan körnek továbbítom ezt az üzenet Akik saját maguk is dolgoznak valamilyen formában
a természetes gyógymódokat használó egészség megőrző tradíciókban.
Kérem olvassák végig figyelemmel a levelet hiszen ez különösképpen Önökhöz szól!
ÉS ARRA KÉREM ÖNÖKET, HOGY SAJÁT WEB OLDALUKON, BLOGJUKON TEGYÉK KÖZZÉ AZ INFORMÁCIÓT
KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A PETÍCIÓ ALÁÍRÁSÁNAK WEB LINKJÉRE
SZINTÉN KIEMELENDŐ, NAGYON FONTOS, HOGY A HAZAI ISMERŐSEIK MELLET A TÖBBI EU TAGORSZÁGOKBAN
ÉLŐ ISMERŐSEIKNEK IS (és egyéb külföldi ismerősöknek) TOVÁBBÍTSÁK E LEVELET, 
                     MERT A KB 60 EZER ALÁÍRÁSTÓL EGY MILLIÓIG KELL ELJUTNI 2011 ÁPRILISIG
              HISZEN 27 ORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK ÉLETÉRŐL VAN SZÓ !!!!         700 MILLIÓ EMBER .... EMBEREK !!!!!!!
KÖSZÖNETTEL: MINDANNYIUNK NEVÉBEN.
(ha kérdésük van az aláírással kapcsolatban, bátran írjanak)
LEGYEN SZÍVES   ÍRJA ALÁ AZ INTERNETES PETÍCIÓT ANNYISZOR AMENNYISZER CSAK TUDJA …
            TÖBBSZÖR IS ALÁÍRHATJA … TÖBB NÉVEN  .... PL AZ EGÉSZ CSALÁDJA, ROKONSÁGA, VENDÉGEK, STB
és KÜLDJE TOVÁBB ANNYI EIdegesítő adalékok_Az_E_betus_elelmiszeradalekok_rejtelmeiMBERNEK, AMENNYINEK CSAK TUDJA
Kedves Biocentrum !
Tegnap ígértem, hogy átküldöm a gyógynövényekről szóló újabb EU-s szabályozás rossz hírét
...remélem nem lesz igaz !
A határidő rövid, 2011 április amitől beakarják vezetni, tiltakozni kell ellene !
Az idézet egy angliai tiltakozó kampány szövege, Heidi Stevenson természetgyógyász aláírásokat gyüjt itt:
www.gopetition.com/petition/39757.html       (Ctrl+2 gyors kattintás) - már több mint 49 ezer aláírás van !
                                          Több                          mint 1 millió kell !
  a levél végén van az eredeti angol szöveg
                                         Üdvözlettel, Németország nem kér_Genetikailag módosítva

Agresszív búcsú a gyógynövényektől
Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógykészítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal, hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira. Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot, mint a gyógyszeripar legnagyobb ellenségét.
Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé  közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen április elsejével betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big  Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.
Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer.Teljesen mindegy az, hogy a gyógynövénnyel őseink több száz éves tapasztalattal gyógyítottak, most drognak számít majd. Az már csak hab a tortán, hogy az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy homeopátiás kezelésre biztassa betegeit, akkor sem  055 írhat fel natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek ezek forgalomban. Hiába                 a több évezredes tapasztalat, a hatékonyság mellett tanúskodó sok eredmény, hiába minden érvelés, hogy nagyanyáink, nagyapáink, őseink is uniós vagy világkódexes engedély nélkül gyakorolták a természetgyógyászatot. A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége a gyógyszeriparnak.
A média és a sajtó pedig rendelkezik akkora erővel, hogy elhitesse az                                emberekkel, ezek a szerek károsak: látunk majd iszonyú elváltozásokat az arcon, a belső szerveken, a nemi szerveken, amitől ugye, mindenki retteg, és szakemberek bizonyítják majd a tévében, hogy mindez a természetgyógyászatnak köszönhető. A tévé előtt ülők pedig csak hálálkodni tudnak ekkora nagy szeretet láttán, hogy ím, a tudomány megvédte őket a gonosz természetgyógyászattól. De hogy nézzük a napos oldalt is: bízom benne, hogy vagyunk még néhányan, akik nem dőlünk be a manipulálásnak, és nem tévesztenek meg a puccos dobozokban árult készítmények. Még mindig hiszem azt, hogy a több ezer éves gyógyászati hagyományoknak mégiscsak sikerül fennmaradni a fehér maffia háborújával szemben is.
Igazából, ha az emberek rájönnének, hogy csupán emberi természetükből adódóan Szív_2mekkora erejük van a betegségekkel szemben, már akkor tönkremenne a gyógyszeripar.

We  call on the European Commission to stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive (THMPD), Directive 2004/24/EC, which is set to remove access to the vast majority of herbal medicinal products beginning 30 April 2011.
THMPD abridges the rights of each European citizen to self-determination in managing health. It goes far beyond reasonable controls      over dangerous products, and enters the realm of coercion by limiting options for treating health issues.
The public's access to herbal products that have traditionally been freely available must continue uninterrupted.
     --

Címkék: