Cukorrépa helyett nádcukor Kaposváron

Tudnivaló, hogy akár répából, akár egyéb alapanyagból készül, azért még így is a három nagyágyú között ott van a cukor,  mint az egészséget alapjaiban károsító anyag.(D.O.)

Mozambiki nádcukorral folytatódik a kaposvári rekordtermelés

2011. december 12. 18:11 Harsányi Miklós
Kaposvár | Mozambiki nyers nádcukrot dolgoznak fel napokon belül a kaposvári cukorgyárban. Úgy tudjuk, az értékes áru már megérkezett a koperi kikötőbe, s megtették a szükséges logisztikai előkészületeket.
Mik ezek?
Néhány héten belül közel 22 ezer tonnányi nádcukrot finomítanak a Magyar Cukor Zrt. üzemében. A gyári technológia alkalmas a termék fogadására, nemrég csaknem 100 millió forintért  fogadóállomást alakítottak ki.
A mozambiki nádcukrot teherautókon szállítják Kaposvárra. Az erről szóló előzetes egyeztetések már elkészültek, a tervek szerint negyven percenként egy kamionnyi árut dolgoznak majd fel. Hájos László, a vállalat vezérigazgatója azt mondta: ez a munka nagyjából 20-30 napig tart.
A cikket ITT olvashatja teljes terjedelmében.
http://sonline.hu/somogy/kozelet/mozambiki-nadcukorral-folytatodik-a-kaposvari-rekordtermeles-417118

Címkék: , ,