Lúgosítás ionizált ásványokkal

január 16, 2012 dr Antal Dezső
!
76-TMR_Optimal-pH_clp
Szervezetünk egy vegyi üzem, melyben állandó állandóan zajlanak a kémiai reakciók. Ezek a reakciók hulladékot termelnek. Ha a hulladék  felhalmozódik mérgezést okoz. A közvélekedéssel ellentétben a vér nem “tiszta”.  A sejtjeinkben termelődő hulladék nagy része utat talál a véráramba. Ezek az úgynevezett toxinok negatívan befolyásolják a vér minőségét, ha nem ürülnek ki elég gyorsan. Az egyik legfontosabb sejthulladék a pozitív töltésű hidrogén ion, mely a vér, és ezáltal a szövetek pH-ját savas irányba tolja, ezáltal károsítva szervezetünk összes életfunkcióját.
A vér pH-ja 7,45, és 7,35 között változik. Pontosabban a tüdőből jövő artériás, oxigenizált vér lúgosabb (magasabb a pH-ja), a tüdő felé tartó vénás vér savasabb (pH-ja alacsonyabb). A vénás vér savasságát a szén-dioxidból keletkező szénsav, és az arról leváló hidrogén ionok okozzák. Normális esetben a szervezet kis erőfeszítéssel képes fenntartani a sav-bázis egyensúlyt. Ha nem biztosítjuk szervezetünknek az egyensúly fenntartásához szükséges alapanyagokat, ez az egyensúly könnyen felborulhat. Már nagyon kis eltérések is súlyos károsodást okozhatnak. Az acidózis (elsavasodás) egyik fő tünete központi idegrendszer funkcióinak károsodása. Ez zavartságot, vagy súlyosabb esetben kómát is okozhat.
A sav-bázis egyensúly fenntartásához szükséges legfontosabb tápanyagok bizonyos alkalikus, ionizált ásványok. Pl. a kalcium,magnézium, kálium, nátrium, klorid, és bikarbonát ionok.  Ezek megfelelő aránya felelős nagyrészt az egyensúly fenntartásáért.

Az ionok testünk elektromos energiaforrásai…

Gyakran szoktuk mondani;” nincs semmi energiám!” Vagy “bárcsak több energiám lenne!” Na, de mi is jelent az energia? Az energia maga az élet! Szervezetünk az energia sokféle formáját hasznosítja; kémiai, elektromos, mechanikus és elektromágneses energiát.
Az ionok kulcsszerepet játszanak szervezetünk működésében. A kalcium, kálium, nátrium, klorid, réz, és egyéb ionok a kulcsai a sejtek, szövetek elektromos működésének.  A kálium a legfontosabb ionja a sejten belüli térnek, a nátrium pedig a sejten kívüli folyadéknak. A klorid a legfontosabb negatív ion a sejten belül és kívül. Ezen ionok, vagy bármely más ion működésében bekövetkezett rendellenességek, vagy a nátrium ion sejthártyán keresztüli transzportjának gátlása a sejtek elektromos üzenetküldésének károsodását, ezáltal a sejtek, szervek funkciójának romlását eredményezi. Ez a károsodás könnyen a szervezet működésének zavarát okozza és végső soron betegséghez vezet. Gondoljunk csak az elsavasodás okozta ionegyensúly zavarra ami gátolja például az idegsejtek működését gátolja és homályos gondolkodáshoz, depresszióhoz vezet. Így aztán körbe is értünk; az ionok egyensúlyának eltolódása okozza az “energiahiányt”.

Az elsavasodás tünetei;

A felgyorsult életmód, a hulladék-minőségű táplálék, és számos egyéb károsító tényező eredménye sejtjeink elsavasodása, ami károsítja azok működését. Ez az elsavasodás, az úgynevezett acidózis a betegségek fő oka. Az elsavasodott közeg egyúttal oxigénhiányos is, és ideális táptalaja a gombáknak vírusoknak, kórokozó baktériumoknak, mely további savasodást okoz és ez az ördögi kör az egészséges alkalikus oxigénben gazdag belső környezetet savanyú, oxigénhiányos, szennyezett, fertőzött közeggé alakítja.
Ahogy a szervezet pH-ja egyre inkább savassá válik, védekező mechanizmusok lépnek működésbe  melyek célja, hogy a pusztító savakat ne engedjék az életfontosságú szervekhez. Ezek a védekező folyamatok tünetek, panaszok és betegségek képében jelennek meg.

Fáradtság, energiahiány;

Ha szervezetünket állandó savas behatásnak tesszük ki, akkor a sejtek oxigénellátása romlik és ez fáradtságot levertséget okoz. Ez elősegíti, hogy a paraziták, gombák, baktériumok átvegyék a hatalmat testünk felett, tovább gyengítve azt.

Elhízás;

Köztudott, hogy a keletkezett savakat testünk a zsírsejtekben raktározza el. Védekező mechanizmus gyanánt zsírt halmozunk fel a zsírsejtekben, és ebbe zárjuk be a savakat, hogy azok ne károsítsák szerveinket. A zsírsejtek (narancsbőr) távol tartják a mérgező savakat a létfontosságú szervektől. Ha visszatérünk az ásványokban gazdag lúgos étkezéshez, akkor tapasztalhatjuk, hogy a savraktárak, magyarul zsírpárnák lassan eltünedeznek.

Ízületi fájdalom, artritisz;

Az anyagcsere folyamatok által termelt hulladékanyagok mind savas kémhatásúak. Semlegesítésükre szervezetünk bázikus ásványokat használ. Ezek közül legfontosabb a kalcium ion. A kalcium ionok pozitív töltéssel rendelkeznek, és folyamatosan keresik a savakat, hogy semleges sókat például kalcium karbonátot alkossanak velük. A kalcium karbonátnak nincs károsító hatása, és eltávozik a szervezetből, ezáltal biztosítva a lúgos pH fennmaradását. Ha a kalcium szint alacsony, a savak a szervezetben maradnak és megmarják az ízületeket, ezzel állandó gyulladás, fájdalmat, később deformációt okozva.

Csontritkulás;

Sokan úgy gondolják, hogy a csontritkulás megelőzhető több tej fogyasztásával. Ennek ellent mond, hogy számos országban, ahol a tejfogyasztás minimális, az oszteoporózis is rendkívül ritka. Ez persze fordítva is igaz. A csontritkulás tipikus savasodási probléma; a szervezet a savak semlegesítésére kalciumot von el a fogakból csontokból, ezáltal gyengítve azokat. Ennek a folyamatnak az a célja, hogy megvédjen minket a savasodás okozta szívrohamtól, sztróktól, vagy akár a ráktól.

Kóros soványság;

A savas ásványi anyagokban szegény közegben elszaporodott gombák pl. a candida bevitt tápanyagaink nagy részét “eleszi előlünk”, a tápanyagok felszívódása akár 50%-kal is csökkenhet. Tápanyaghiány lép fel, ezért a szervezet nem képes hormonokat, enzimeket termelni, és így a sejtek energiatermelését fenntartani. Ez soványságot okoz, ami semmivel nem egészségesebb, mint az elhízás. A lúgosítás és az oxigénellátás fokozása segíti az ideális testsúly elérését.

Gyakori megfázás, hörghurut, fejfájás;

Ha szervezetünk pH értéke túl savas, a légutainkban tanyázó, baktérium, vírusok féktelen szaporodásba kezdenek, ezáltal megfázást, hörghurutot, tüdőgyulladást, orr-melléküreg gyulladást okozva. A szervezet egészének lúgosítása jelentősen csökkenti ezeket a fertőzéseket.

Szívinfarktus;

A savas anyagcsere termékek megmarják az erek falát, állandó gyulladást okozva. A szervezet védekező mechanizmusa hozza létre az úgynevezett plakkokat, ezek egy idő után érelzáródást, és többek között szívinfarktust okozhatnak.

Rák;

A savas közeg oxigénszegény. Otto Warburg Nobel díjas tudós szerint a ráksejtek oxigénhiányos közegben érzik jól magukat. A szervezet lúgosítása fokozza az oxigénellátást, ezáltal a rosszindulatú daganatok számára kedvezőtlen környezet alakul ki és ez elősegíti pusztulásukat.

Optimal-pH;

Fentiekből világosan következik, hogy a betegségek jelentős része megelőzhető, gyógyítható a szervezet lúgosításával. Ezt a megfelelő diétával érhetjük el, de sajnos a manapság beszerezhető ételek már nem tartalmazzák a megfelelő mennyiségű ásványi anyagot. Ezeket az Optimal-Ph cseppek rendszeres fogyasztásával pótolhatjuk, mely  72 féle ionizált ásvánnyal látja el sejtjeinket, és azok pH-ját az ideális értékre állítja be, ezzel fokozva az oxigénellátást, növelve az energiatermelést. A folyamat eredménye az életerő növekedése, betegségek gyorsabb gyógyulása, kialakulásuk megelőzése. A napi szükséges kalcium mennyiséget a Complete Calcium&Magnesium tablettával pótolhatjuk leghatékonyabban.
http://www.drmineral.hu/

Címkék: