Kevesebb húsevés előnyei
TUDOMÁNY
MTI, 2016. 03. 28.
Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek
millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig.
Fotó: Profimedia
Kutatók szerint még a felmelegedésben szerepet játszó
károsanyag-kibocsátás is kevesebb lenne, és évente több milliárd dollárral
csökkennének az egészségügyi és a klímaváltozás okozta károk enyhítését célzó
kiadások.
Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közölt
tanulmány elsőként mérte fel, hogy milyen egészségi és környezeti hatásai
lennének, ha az egész világ áttérne egy sokkal inkább növényi alapú
étrendre.
Kedves barátom/látogatóm!
A bejegyzés átköltözött a www.denesotto.hu
honlapra, amit lassan-lassan fel fogok tölteni minden olyan
eddigi és újabb blogbejegyzéssel, amit egy sokkal rendezettebb
és áttekinthetőbb felületen láthatnak T. olvasóim. Köszönöm,
ha továbbra is aktív kapcsolatban maradunk! Köszönettel
fogadok kritikákat,véleményeket,segítséget!
Szeretettel üdvözli: Dénes Ottó
http://www.ng.hu/Tudomany/2016/03/28/Kevesebb-huseves-elonyeiCímkék: vegán, vegetáriánus, vörös húsok